Lease Overeenkomst Particulier Paard of Pony met verblijf op locatie leaser

36.00

Deze Particuliere Lease Overeenkomst gebruik je als je jouw paard of pony aan iemand gaat verleasen of als je van een particuliere eigenaar een paard of pony gaat leasen.
In deze overeenkomst wordt uitgegaan van de situatie dat de leasende partij het paard meeneemt naar een eigen locatie, gehuurde locatie of pensionstal.
Blijft het paard echter bij de verleasende partij, gebruik dan onze andere Particuliere Lease Overeenkomst die uitgaat van de situatie waar het paard op de locatie van de eigenaar verblijft gedurende de lease periode.
Deze overeenkomst is ook niet bedoeld voor bijrijders of situaties waar een paard “om niet” in bruikleen wordt gegeven.
Daarvoor kan je de Bijrijders Overeenkomst of Bruikleen Overeenkomst gebruiken.
Voor verleasing van paarden als manege is een speciale Zakelijke Lease Overeenkomst aanwezig.

Categorie:

Een Particuliere Lease Overeenkomst is van toepassing wanneer je een paard of pony tegen betaling van een vaste leaseprijs gaat verhuren of juist gaat huren.
Je kan deze overeenkomst met betrekking tot de afspraken die je samen maakt helemaal op maat maken in ons systeem.

Mocht je er (nog) niet klaar voor zijn of niet de mogelijkheid hebben om zelf een paard of pony aan te schaffen, dan kan het leasen van een paard of pony van iemand anders een goed idee zijn.
Je bent dan wel niet de eigenaar van het paard of de pony, maar je kunt het dier wel rijden en verzorgen alsof het je eigen paard of pony is.
Maar ook in geval van aansprakelijkheid wordt deze situatie door de wet gezien alsof het je eigen paard of pony is. In deze overeenkomst wordt dat ook zo geregeld.

Ook voor de eigenaar van een paard of pony is het een uitkomst om het dier te verleasen als je bijvoorbeeld zelf geen tijd hebt en toch het paard in eigendom wilt houden.
Je blijft immers de eigenaar en de training van het paard en de aandacht voor het paard blijven zo toch optimaal terwijl je daar als eigenaar tijdelijk of structureel niet voldoende tijd voor hebt.

Vind je het belangrijk om jouw afspraken goed vast te leggen? Gebruik dan deze Particuliere Lease Overeenkomst!
Er zijn immers een aantal zaken die je goed dient te regelen samen zodat je samen geen discussie krijgt.

Tips en Adviezen

De hier genoemde tips en adviezen kunnen je wellicht een stapje vooruit helpen bij het aangaan van een Lease Overeenkomst

Gezondheidsverklaring
Het is heel verstandig om bij aanvang van een lease periode het dier te laten onderzoeken door een dierenarts. Dit voorkomt bij beide partijen teleurstelling.

Match ruiter-paard/pony
Probeer de match eerst eens goed uit voordat je besluit om een paard of pony voor langere tijd te leasen of te verleasen. Ook dit voorkomt veel discussie en teleurstelling.