Verhuurovereenkomst Paardentrailer

28.50

Het huren van een trailer en daarmee ook het verhuren van een paardentrailer komt steeds vaker voor. Maar wie betaalt het als er schade aan de trailer ontstaat? Zonder goede overeenkomst is dat niet duidelijk en volgt er discussie……Leg het goed vast voordat je de trailer als huurder meeneemt of als verhuurder meegeeft.

Categorie:

Een Trailer Verhuurovereenkomst is essentieel als je tegen betaling een paardentrailer verhuurt of gaat huren. Dit contract kun je zelf binnen ons systeem op maat maken.

Verhuur van paardentrailers komt steeds vaker voor. Veel mensen vervoeren hun paard of pony maar enkele keren per jaar van A naar B. Ze gaan bijvoorbeeld een weekendje weg met hun paard of gaan een keer op wedstrijd. Als er niet heel veel gebruik van wordt gemaakt is het aanschaffen van een paardentrailer toch een flinke investering. Huren biedt dan een goede oplossing.

Toch is het belangrijk om bij gehuurde of verhuurde zaken alles goed op papier te zetten. Dit geldt voor zowel huurder als verhuurder. Je weet beiden waar je aan toe bent en bij eventuele discussies of schade is het duidelijk geregeld in het contract!

Tips en Adviezen

De hier genoemde tips en adviezen kunnen je wellicht een stapje vooruit helpen bij het aangaan van een behandelovereenkomst

Waarborgsom
Een tip voor de verhuurder. Deze kan de waarborgsom ook gebruiken als waarborg voor het eigen risico van de verzekering. Vaak is bij schade door verhuur het eigen risico hoger dan bij andere schade.

Het is verhuurder aan te raden om navraag te doen bij de trailerverzekering of verhuur onder de verzekering valt. Vaak is verhuur niet meeverzekerd of moeilijk te verzekeren op een trailerverzekering. Indien het verzekeren van verhuur niet mogelijk is, kan verhuurder de waarborgsom daar wellicht op aanpassen. Dan heeft verhuurder toch wat meer zekerheid indien er schade zou ontstaan aan de paardentrailer.

Conditie van de paardentrailer
Een tip voor de huurder. Het zou verstandig zijn om foto’s van de trailer te maken voordat huurder hiervan gebruik gaat maken. Vooral als huurder al wat beschadiging constateert. Dan is er altijd bewijsmateriaal ingeval van schade of discussie.