Verhuur Overeenkomst Paardentrailer

29.50

Het huren van een paardentrailer en daarmee ook het verhuren van een paardentrailer komt steeds vaker voor. Maar wie betaalt het als er schade aan de trailer ontstaat? Zonder goede overeenkomst is dat niet duidelijk en volgt er dikwijls discussie……Leg het goed vast voordat je de paardentrailer als huurder meeneemt of als verhuurder meegeeft.

Categorie:

Verhuur van paardentrailers komt steeds vaker voor. Veel mensen vervoeren hun paard of pony maar enkele keren per jaar van A naar B. Ze gaan bijvoorbeeld een weekendje weg met hun paard of gaan een keer op wedstrijd. Als er niet heel veel gebruik van wordt gemaakt is het aanschaffen van een paardentrailer toch een flinke investering. Huren biedt dan een goede oplossing.

Toch is het belangrijk om bij gehuurde of verhuurde zaken alles goed op papier te zetten. Dit geldt voor zowel huurder als verhuurder. Je weet beiden waar je aan toe bent en bij eventuele discussies of schade is het duidelijk geregeld in de overeenkomst! In onze Verhuur Overeenkomst Paardentrailer maak je deze afspraken en voorkom je discussie.

Tips en Adviezen

De hier genoemde tips en adviezen kunnen je wellicht een stapje vooruit helpen bij het aangaan van een (ver)huurovereenkomst

Waarborgsom
Een tip voor de verhuurder.
U kunt de waarborgsom gebruiken als compensatie voor het eigen risico dat aan u is opgelegd binnen de Cascoverzekering van uw paardentrailer. Vaak is bij schade door verhuur het eigen risico hoger dan bij andere schade.

Wij adviseren verhuurders om bij de verzekeraar van de Paardentrailerverzekering goed na te vragen of verhuur ook onder de verzekering valt. Vaak is verhuur niet meeverzekerd of moeilijk te verzekeren op een paardentrailerverzekering. Indien het verzekeren van verhuur niet mogelijk is, kunt u als verhuurder de waarborgsom daar wellicht op aanpassen. Dan heeft u als verhuurder toch wat meer zekerheid indien er schade zou ontstaan aan de paardentrailer.

Wij adviseren u zondermeer de paardentrailer te verzekeren voor het Casco risico. Het WA risico wordt afgedekt door het trekkende voertuig waar de trailer aan is gekoppeld zolang deze nog niet veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen. Voor een paardentrailerverzekering gaat u naar; Equine Risk. Zij bieden u de beste opties.

Conditie van de paardentrailer
Een tip voor de huurder.
Het is verstandig  om foto’s van de paardentrailer te maken voordat u als huurder hiervan gebruik gaat maken. Vooral als u als huurder al wat beschadigingen constateert. Dan is er altijd bewijsmateriaal in geval van schade of discussie. Vergeet ook niet de binnenkant van de paardentrailer te inspecteren op beschadigingen. Reeds aanwezige beschadigingen kunnen dan tenminste niet aan uw paard (en dus aan u als bezitter) worden toegerekend.