Verhuur Overeenkomst Paardenvrachtauto

28.50

Bij verhuur van een paardenvrachtauto is het maar beter dat je goede afspraken met elkaar maakt. Stel je voor dat de huurder schade veroorzaakt. Je bonus/malus korting raak je daardoor (deels) kwijt en je auto is beschadigd. Het is niet zo dat je dat zo maar even bij je huurder kan verhalen. Daar komt wel wat bij kijken. Het is ook niet reëel om alle schade bij de huurder neer te leggen. Je vraagt immers een vergoeding voor de verhuur. Een passende verzekering waarin ook verhuur is opgenomen, is de eerste oplossing. De andere oplossing is een goed verhuur contract waarin je in ieder geval ook het deel van de schade vastlegt wat wel voor rekening van de huurder blijft. Met deze overeenkomst regel je dit soort zaken.

Verhuur van een paardenvrachtauto komt steeds vaker voor. Er zijn speciale verhuurbedrijven, maar ook steeds meer hippische ondernemers zien dit als een verdienmodel. Veel mensen vervoeren hun paard of pony maar enkele keren per jaar van A naar B. Ze gaan bijvoorbeeld een weekendje weg en nemen het paard mee. Voor deze mensen is het aanschaffen van een paardenvrachtauto geen overweging. Huren biedt dan een goede oplossing.

Zo’n paardenvrachtauto is ook voor de verhuurder een aardig investering. Belangrijk om dus te werken met een goed verhuurcontract waarin alle zaken worden geregeld en zowel huurder als verhuurder weten wat er is afgesproken. Met name bij schade ontstaan er discussies en dat is juist hetgeen je wilt voorkomen. In onze Verhuurovereenkomst Paardenvrachtauto worden de  afspraken duidelijk voor beide partijen en daarmee voorkom je discussie.

Tips en Adviezen

De hier genoemde tips en adviezen kunnen je wellicht een stapje vooruit helpen bij het aangaan van een verhuurovereenkomst

Waarborgsom
Een tip voor de verhuurder.
U kunt de waarborgsom gebruiken als compensatie voor het eigen risico dat aan u is opgelegd binnen de Cascoverzekering van uw paardenvrachtauto. Vaak is bij schade door verhuur het eigen risico hoger dan bij andere schade.

Verzekering
Wij adviseren verhuurders om bij de verzekeraar van de Paardenvrachtautoverzekering goed na te vragen of verhuur ook onder de verzekering valt. Vaak is verhuur niet meeverzekerd of moeilijk te verzekeren op een paardenvrachtautoverzekering.
Indien het verzekeren van verhuur niet mogelijk is, neem dan contact op met Equine Risk.

Wij adviseren u de paardenvrachtauto te verzekeren voor het Casco risico. Het WA risico is vanzelfsprekend verplicht, maar biedt u geen dekking voor schade aan uw eigen auto. Voor een paardenvrachtautoverzekering gaat u naar; Equine Risk. Zij bieden u de beste opties. Vraag naar meeverzekeren van het verhuurrisico!!!

Conditie van de paardenvrachtauto
Een tip voor de huurder.
Het is verstandig  om foto’s van de paardenvrachtauto te maken voordat u als huurder hiervan gebruik gaat maken. Vooral als u als huurder al wat beschadigingen constateert. Dan is er altijd bewijsmateriaal in geval van schade of discussie. Vergeet ook niet de binnenkant van de paardenvrachtauto te inspecteren op beschadigingen. Reeds aanwezige beschadigingen kunnen dan tenminste niet aan uw paard (en dus aan u als bezitter) worden toegerekend.