Enkel met een schriftelijke pensionstalovereenkomst heeft u ergens recht op! Wat de meeste pensionstalhouders, maar ook pensionklanten niet weten, is dat zij bij wijze van spreken elke maand een nieuwe overeenkomst met elkaar aangaan in geval zij geen schriftelijke overeenkomst hebben.

Als de afspraken niet op papier zijn gezet, dan is er ook niet bepaald of er sprake is van een contract voor bepaalde tijd (bijvoorbeeld een jaar) of van een contract voor onbepaalde tijd (voor langere tijd). Zo’n contract voor bepaalde of onbepaalde tijd kan met inachtneming van een redelijke termijn worden beëindigd. In dit geval heeft de pensionstalhouder dan de mogelijkheid om een nieuwe pensionklant te zoeken en de pensionklant heeft de tijd om een nieuwe stal te zoeken voor zijn paard of pony.

Is er geen sprake van een schriftelijke overeenkomst, dan kan de pensionklant voor het begin van de nieuwe maand gewoon met het paard of pony vertrekken naar een andere stal. Geen opzegtermijn dus! Als pensionstalhouder is dat natuurlijk niet fijn. U zit dan immers met een lege stal als u niemand op de wachtlijst heeft staan die elders weer wel een opzegtermijn heeft. Andersom geldt hetzelfde: De pensionstalhouder kan u als pensionklant natuurlijk ook verzoeken om voor het ingaan van de nieuwe maand naar een andere stal te vertrekken. En dan kan het soms moeilijk zijn om plotsklaps een goede nieuwe stal te zoeken.

Gebruik daarom een schriftelijke pensionstalovereenkomst. Dit biedt voor beide partijen enkel voordelen. Op onze website www.paardencontracten.nl kunt u een goede pensionstalovereenkomst vinden. Dit contract kunt u naar eigen wijze invullen. Er zijn dan ook meerdere opties. Denk bijvoorbeeld maar eens aan volpension of kale stalling.

Neem dus eens een kijkje op onze website en regel je zaken zonder al te veel kosten!

Voorkom discussies en gebruik onze contracten om uw afspraken gemakkelijk en officieel vast te leggen!

Paardencontracten.nl

Postbus 1448
5004 BK Tilburg

T: 013 – 46 90 187
E: info@paardencontracten.nl